Thursday, December 9, 2010

Luahan Hati~

Assalamualaikum...

Maafkan aku...aku xdapat luangkan masa sepenuhnya terhadap engkau sepertimana aku korbankan apa saja demi engkau semasa aku berada disana bersama engkau...

Maafkan aku...aku xdapat menjadi tempat untuk engkau luahkan perasaan engkau,masalah engkau,dan keinginan engkau kepada aku sepertimana semasa aku berada disana bersama engkau...

Maafkan aku...walaupun aku xdapat luangkan masa aku sepenuhnya terhadap engkau..walaupun aku xdapat menjadi tempat untuk engkau luahkan perasaan angkau,masalah engkau,dan keinginan engkau kepada aku...walau semua ini terjadi...tetapi percayalah...aku tidak pernah melupakan engkau dan mengendahkan engkau dari hidup aku...dari setiap perbuatan aku setiap perkataan aku ternyata nama engkau sentiasa terlintas didalam pikiran aku...

Maafkan aku...percayalah...walau apa pown yang berlaku...aku tetap menyayangi engkau sepenuh hati aku...aku tetap menyintai engkau setulus hati aku...dan aku tetap mengasihi engkau seikhlas hati aku...

Maafkan aku~

Thursday, December 2, 2010

Mawar Hitam~

Assalamualaikum...


Kau Mawar Hitam...

Harum Mu Kepedihan...

Luka Itu Memang Terlalu Berat Untuk Mu...

Terlalu Keras Untuk Kau Rasakan...

Tak Seperti Keinginan Dan Harapan...

Yang Selalu Kau Impikan Kau Inginkan...

Yang Kau Khayalkan Dan Kau Bayangkan Dulu..

Jangan Menangis...

Cuba Hadapi Semua Ini...

Meskipun Kau Sesali...

Penyesalan Memang Menakutkan...

Tapi Itu Kenyataan...

Kau Mawar Hitam...

Terimalah Aku Seadanya.

Friday, November 5, 2010

Pray For Me~

Assalamualaikum...

Now I'm back in Bangi...

Time to prepare equipment...

Completeness of the final exam...

My friend and all who know me...

Please pray for me...

For my success...

I loves you all...

Tuesday, October 26, 2010

Home..Sweet Home~

Assalamualaikum...

Tren: 20-SENANDUNG LANGKAWI
Dari: SENTRAL KUALA LUMPUR
Ke: ALOR SETAR
Berlepas: 27/10/2010 (2115)
Tiba: 28/10/2010 (0701)
Kelas: Kelas Superior(ASC)(CMB)
Koc: Q1 Tempat:12A tambang: RM39.00

Moga-moga sampai rumah dgn selamat...

Dapat berjumpa dgn familyku yg tersayang...

Dan kawan-kawanku yang susah senang bersama...

Home..Sweet Home~

Monday, September 20, 2010

BZbzBZ

Assalamualaikum....

Hyee semua...jmp lg kte:)

tp jap je laa...just nk gtaw skunk dah susah nk update blog nei...besa larh dah lps midsem...ape lg BZbzBZ la dgn asgmt,test,kuiz...urm...serabut kepala dgn semua nei..dah tu study makin lama makin susah bkn senang taw...

pape pown study ttp kna abeshkan walaw apa jua halangan melanda..hihihi...k larh..u all wish me luck keyh...pray for me and i will pray for u all too...we pray each other k..huhu....

k..Assalamualaikum..
daaa:)

Saturday, September 18, 2010

Balik dan Pulang

Assalamualaikum...

Hyee kawan-kawanku...sori dah lama aku x update blog aku nei...bkn malas tp xde masa..yea la sibuk memanjang dgn kerja2 dunia...sowi yea...

aritu aku Balik kampung menyambut hari raya kt umah aku...aku gembira sgt dpt jmp dgn keluarga aku..bkn tu je aku gak dpt kuar dgn kekasih aku sari sebelum raya tu..hihihi...kmpg dier kt perlis ja so aku amek kesempatan la beraya sari awal dgn dier..huhuhu...tp aku x kna tangkap taw...jgn slh paham...hihihi....

tp kemarin aku sudah Pulang ke bangi...sedayh:( tp apa leh wt aku still seorang studen..aku ada perkara yg aku kna abeshkan...hmmm...tp dlm kesedihan aku pulang ke sini terubat apabila aku hang out dgn dier jugak kemarin...hihihi...kitaorg tgk wayang...2 cite taw..hihihi...kitaorg g mkn..jln2...huhuhu...

she is my syurga cinta...Always and Forever:)

k...t aku da masa aku update lg yea...
daaa:)

Monday, August 23, 2010

~STILL~STILL~STILL~

~still can not accept this~

Maafmu tak bererti~
Kau mudah sesali~
Berulang kali telah kau mungkiri~

~why.why.why...why it happen again~

Sunday, August 22, 2010

NOTHING~

Nothing to thinking~
Nothing to asking~
Nothing to saying~
Nothing to dating~

Tuesday, August 17, 2010

A Good Day (:

Assalamualaikum...

Hyee.Bonjour.Aloo... (:

Hari nei 18/8 hari rabu ntah kenapa aku rasa begitu bahagia,gembira,senang hati,tenang sejak mula membuka mata lg pada pagi ini...nk kata hari ini ada hari apa2?hmmm..xda la plak...xda apa2 event pown....tp...np hah???hmmmm....(:

Maybe aku ingatkan family aku????nak raya kerh????hahaha..or aku ingatkan si budak NiSsa tu????Ops!huhuhu(: Aku happy sgt hari nei...aku harap kegembiraan aku sebegini akak berterusan hingga cukup 24jam untuk hari ini dan hari2 seterusnya...hihihi(:

Whatever larh...yg penting aku nk ckp yg aku RINDU sgt2 Family aku kt Kedah....dan yg kedua aku nk ckp aku SAYANG sgt2 kt NiSsa Sabry aku..hihihi..(:

This is my love rank:

1: MOHD AKIR BIN HUSSIN(:
2: ROSNI BINTI SAAID(:
3: NUR AKMAL BINTI MOHD AKIR(:
4: NUR SYAIRAH BINTI MOHD AKIR(:
5: NUR SYAZANA BINTI MOHD AKIR(:
6: NUR KHAIRUNNISA BINTI SABRY(:
7: NUR KHAIRUNNISA BINTI SABRY(:
8: NUR KHAIRUNNISA BINTI SABRY(:
9: NUR KHAIRUNNISA BINTI SABRY(:
10: SEMUA KAWAN30 AKU..hihihi(:

I LOVE YOU ALL(:

Saturday, August 14, 2010

Bowink~

Assalamualaium...

Hyee,Aloo,Bonjour...

adeyh...aku bowink larh duk umah sowg2 mcm nei...kwn2 aku sumo blk umah buka n sahur dgn family diowg...tp aku ditgglkan buka n sahur sowg2 kt umah nei...hmmmm..sedayh!aku nk blk umah gak tp xda masa yg sesuai...diowg xpe la umah sejengkai jerh...aku jauh nun di sana...
kawan2ku...blk la cpt sikit...aku bowink larh...nk wt asgmt xtawu nk tny sapa...blk la kwn2ku...mlm nei leh kita buka sama2 ramai2...besh taw..meriah jarh..pastu p taraweh ramai2...xnk lg mcm smlm aku p sowg2):
hmmm...mak n ayah tggu yerh....klu da masa mggu dpn azim blk larh...windu masakan mak...windu buka n sahur sama2...windu suasana puasa kt umah...windu kwn2 kt umah...windu surau kt umah....
argghhhhhhhh!!!!

BOWINK~

Assalamualaikum ):

Tuesday, August 10, 2010

SALAM RAMADHAN

SALAM RAMADHAN untuk semua umat islam..
Sempena bulan baik ini..

Aku nk mintak maaf zahir dan batin kpd:

1)IBU BAPA aku..
aku tahu dan sedar betapa banyaknya dosa aku dgn mereka...

sikapku yg selalu mengecewakan mereka...
sikapku yg degil dan kurang ajar dgn mereka...
sikapku yg selalu membantah arahan mereka...
sikapku yg sering melukakan hati mereka...
sikapku yg selalu buruk dgn mereka...

mak...azim mintak maaf mak...

ayah...azim mintak maaf ayah...

maafkan azim~

semoga aku mampu menjadi seorang anak yg soleh...
semoga aku mampu menjadi seorang anak yg baik...
semoga aku mampu menjadi seorang anak yg bertanggungjawab...
semoga aku menjadi seorang anak yg berbakti...

aku akan cuba dan terus mencuba yg TERBAIK untuk menjadi anak yg TERBAIK di kalangan yg TERBAIK...

Terima kasih Mak dan Ayah...

Jasamu akan ku kenang sampai bila-bila...

Azim sayang Mak dan Ayah...

2)KAWAN-KAWAN aku..
aku tahu dan sedar bahawa aku bukanlah seorang kwn yg baik...

aku tahu betapa aku jahat...
aku tahu betapa aku dengki...
aku tahu betapa aku menyusahkan..
aku tahu betapa aku pentingkan diri sendiri...
aku tahu betapa teruknya aku untuk menjadi seorang kawan...

aku mintak maaf...aku tak dapat menjadi,
seorang kawan yg baik...
seorang kawan yg memahami...
seorang kawan yg berguna...

aku mintak maaf...
semoga kalian semua memaafkan aku...

3)MEREKA YG LANGSUNG DAN XLANGSUNG
kepada mereka yg secara langsung dan xlangsung mengenali aku...

aku mintak maaf byk2 keyh...

mungkin aku tersalah ckp...
mungkin aku tersalah bahasa...
mungkin aku tersilap bicara...

harap kalian memaafkan aku...

akhir sekali...

SALAM RAMADHAN.

Sunday, August 8, 2010

Ramadan ooh Ramadan~

Assalamualaikum...

Ramadan...ooh Ramadan..
engkau kian hampir tiba...tp aku still mcm aku...cool!enjoy!hmmm...mcm nei larh aku...aku masih xnampak jalan aku...maybe aku tahu mana aku harus pergi tp aku sukar untuk masuk ke jalan yg sebenar...ntah larh...aku telah jauh sesat dari jalan yg sepatutnya...

Ramadan...ooh Ramadan...
engkau teramat istimewa...engkau akan datang kpd kami Umat Nabi Muhammad S.A.W tidak lama lg...tp aku tidak membuat apa-apa persediaan untuk menjemputmu...aku memohon ampun pada Yang ESA...aku mengerti siapa aku tampaMU disisiku...ampunkan aku...

Ramadan...ooh Ramadan...
apabila sampainya engkau disini...aku memohon kpd ALLAH S.W.T agar membenarkan engkau mengalirkan rahmat harimu bulanmu kpd aku agar aku dapat menyempurnakan hariku bulanku sepertimana yg pernah dilakukan oleh Nabi aku Muhammad S.A.W...

Ramadan...ooh Ramadan...
aku berharap...kedatangan engkau memberi impak yg besar ke atas perubahan aku dalam tahun ini dan tahun2 seterusnya...aku nk berubah..aku nk kembali ke jalan yg sebenar-benarnya...aku tidak lg mahu tidur dibuai mimpi di atas bumi yg sementara ini...

"Yaa ALLAH Yaa Tuhanku...aku memohon kepadaMu hidayahMu...aku memohon kepadaMu cahaya petunjukMu...tunjukkanlah aku jalan yg benar sepertimana jalan yg telah Engkau berikan kpd mereka yg terdahulu iaitu mereka yg tidak sesat dijalanMu..."

Friday, August 6, 2010

TUHAN BERIKAN AKU CINTA

WALAU AKU SENYUM BUKAN BERERTI,
AKU SELALU BAHAGIA DALAM HARI,
ADA YANG YAK ADA DI HATI INI,
DI JIWA INI,
HAMPA.

KU BERTEMU SANG HAWA(ADAM)DI SIMPANG HIDUPKU,
MUNGKIN AKU ADA CERITA CINTA,
NAMUN ADA SAJA COBAAN HIDUP,
SEAKAN AKU HINA.

TUHAN BERIKAN LAH AKU CINTA,
UNTUK TEMANIKU DALAM SEPI,
TANGKAP AKU DALAM TERANGKU,
BIARKANLAH AKU PUNYA CINTA.

TUHAN BERIKANLAH AKU CINTA,
AKU JUGA BERHAK BAHAGIA,
BERIKAN RESTU DAN HALALMU,
TUHAN BERI AKU CINTA.

Sunday, August 1, 2010

Hari aku dilahirkan..

Assalamualaikum...

02.08.adalah tarikh hari dimana aku dilahirkan iaitu pada tahun 1991..aku dilahirkan oleh Cik Rosni binti Saaid di HB,Alor Setar...aku seorang lelaki anak ke3 drp 4 adik beradik yg diberi nama Mohd Azim Bin Mohd Akir..aku juga adalah anak lelaki tunggal dlm family aku..

Hari nei 02082010 tepat jam 1200am td genap larh aku berumur 19 tahun..19 tahun aku dibesarkan oleh Mak and Ayah aku..19 tahun mereka tahan and sabar dgn karenah tingkah laku baik buruk aku..19 tahun juga aku berada di atas dunia pinjaman ini...selama 19 tahun ini jugalah aku dicatat perbuatan baik buruk aku oleh 2 Malaikat yg diperintah oleh Allah SWT...

Hmmm...sudah besar aku rupanya..sudah dewasa..sudah meningkat umur aku menanti waktu-Nya...apakah aku sudah bersedia???apakah aku sudah sedar akan tanggungjawab aku???sebagai seorang hamba?sebagai seorang anak?sebagai seorang wakil dalam keluarga?sebagai seorang lelaki???

"Yaa ALLAH Yaa Tuhanku...Engkau ampunkan larh segala dosa2ku besar mahupun kecil..Engkau bukakan larh pintu hidayah serta rahmatMu kepadaku..Engkau kuatkan larh tahap keimananku dan Engkau masokkan larh aku ke dalam golongan para hambaMu yg soleh..

Yaa ALLAH Yaa Tuhanku...aku memohon kepadaMu..Engkau bukakan larh pintu hatiku..lapangkan larh dadaku..tenangkan larh jiwaku..sucikan larh rohaniku..jayakan larh aku di dunia dan di akhirat..sesungguhnya hanya kepadaMu larh aku berdoa dan kepadaMu larh aku memohon pertolongan..."

AMIN YAA ROBBALA'LAMIN.

Thursday, July 29, 2010

kenyang(:

Assalamualaikum...

Hyee,bonjour,Aloo...huhu

Adeyh..aku igt aku akan berlapar ari nei..maklum larh loan xmasok lg..kosong poket aku..nk wt loan dgn kwn2 hampeh skali dgn kwn2 pown kosong..haha..tp dgn kesabaran aku ari nei dpt gak aku mkn..ada org belanja plak tu..huhu..nk tawu sape???hahaha..dier larh satu-satunya buah hati aku dunia akhirat iaitu Nur Khairunnisa Sabry..hihi(:

Walaw pown siang tdy aku gaduh dgn dier..huhu...gaduh2 manja katakan...huhu..pas isyak tdi dier tnya aku dah mkn lum..aku jwp la xda duet..hoho(amek kesempatan)dier pow ajak aku mkn kt kedai mamak tmpt kami date tiap2 mggu sem nei..hahaha..romentik kowt..kena lak dgn mee goreng masak dgn cucur..mkn panas2..pedas2 fuhh!!meleleh wa ckp lu..huhu..

To my girl..i want to say thank you so much for the dinner..when i get my loan letter i belanja u blk k..huhu..thanks so much..i love u dear..u are mine and im yours(:

MmmuaahhhhhhHHH(=

Wednesday, July 28, 2010

Azim Aqram Dan. . .

geng black di dlm cablecar...hahaha...gilerh burn..aku burn sampai mcm tu aqram lg larh..hahaha...jgn mara (:


gmbr aku dgn aqram di tmpt yg sama..kami larh dua kawan baek dari kedah yg saling caring & sharing...hahaha...apakah???(:


gmbr aku masa kt dpn pelabuhan kapal2 layar dunia..apa nama ntah tmpt nei..aku onw nk p gunung mat cincang..


nei kami kt taman dlm under waterworld...sempat lg amek gmbr..tu kaki aqram kwn aku nmpk dak???hahaha..huduh bebenor!


Hahahaha...nei la aku yg tingin nk berjemur mcm mat saleh..hahaa..klu hampa nk taw tmpt tu kna sewa taw..tp aku p selamba ja duk nk tgkp gmbq kt situ..huhu..bkn sng taw..

Sunday, July 18, 2010

bermulanya sem baru....

Assalamualaikum....

Hyee,Bonjour,Aloo semua org...

mlm nei adalah mlm yg mendebarkan aku...nk tawu np???sbb besok bermulanya sem baru aku iaitu sem 3....mesti korang tertanya2 kn np la mamat nei kecoh sgt nk mula sem pown nk heboh2 kn...hmmm....mcm nei cite dier. . . . .
sem lepas result aku down..so aku byk ketinggalan dgn kwn2 aku yg pakar2 neyh..sem nei aku berazam nk naekkan pointer aku...aku akan cuba sedaya upaya aku..tp korang nk tawu nk aku lg cuak dgn besok???sebab nyerh aku x dpt jadual lg..hahaha..so besok mcm na aku nk g class..aku nk g kul berape?nk masok class mne??adoi!..tp aku nk g pg kul 8 gak..aku nk cari jadual sampai dpt..pastu aku nk tgk sape yg akan aku bertemu selama 1sem nei..(lecturer laa..!)aku nk amek lec yg aku minat and senang belajar dgn dier...aku dah xnk mcm sem lps..disebabkan aku xminat lec tu aku belajar sambil lewa jerh..lec tu pown daah meluat tgk aku..huhu(bkn aku sowg taw yg xska lec tu da ramai lg..sbb tu kitaowa semua fail...)hahahaha...
hurm...ok larh..aku asa nei je kowt aku nk share dgn korang mlm nei...nk tawu apa jadi dgn aku always2 la follow aku k...~always & forever~keyh???hihi..
ok..aku finishkan dgn salam..

daa(:

Saturday, July 17, 2010

Budak baru...

Assalamualaikum...(hihi)

Hyee,Bonjour,Aloo semua org...(ada org ke???)hmmm...

mcm nei la owg bawu nk maju dlm kehidupan..jln setapak2 ke dpn..xmcm owg laen sng2 je ke dpn..hmmm..nk ikut x mampu..berat perut kowt..haha..lg satu aku tingin la nk jdi mcm people2 yg sng2 je kemewahan,kesenangan,kepintaran,kepandaian,kegembiraan dtg kt diowg melimpah2..hmmm...eran tol!hmmm..dah lah..aku nk testing ja blog bawu aku nei xnk la feeling2 lg..laen kli xpe...hahaha.
blog.blog.blog.
besh gak la wat blog nei noyh..leh luahkn baek buruk perasaan aku yg terpendam selama nei..slama nei aku tercari2 sape kt mne la aku nk luahkan...sampai hampir semua owg aku cite masalah aku...ish.ish.ish..xblh taw mcm tu...aku dah nyesal n xkn wt lg..pasni leh la aku luahkn kt sini..xsumo yg tawu..ip x semua la aku cite..hihi..rahsia kowt..
ok larn..sampai sini sudah..xlarat nk taip la plak..ok.ok.ok.???
aku finishkn dgn salam...

Daa..(: